Vaste contactpersoon  Eigen productie in China  Duurzaam ondernemen
Vragen? We staan voor je klaar! 015 55 10 51 info@specialthings.be
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Schrijf je in op de Special Things nieuwsbrief en maak kans op een cadeau!

Close

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

MVO is niet het doel. Het is een proces, een weg die we bewust afleggen. Telkens opnieuw, bij elke stap. Omdat MVO ook maatwerk is. Net daar waar Special Things zich thuis in voelt.

Ondernemen draait niet om pure financiële winst. Ondernemen is samenwerken. Samenwerken met mensen. Hier en nu. Maar ook daar en straks.

De promotiesector maakt actief deel uit van onze geglobaliseerde wereld. De marketingrealiteit hier bestaat uit wij, Europeanen, die een projectvraag lanceren. Grotendeels richting het Oosten. Rechtstreeks of onrechtstreeks. Omdat het financiële plaatje, hoe u het ook draait of keert, voor iedereen nog steeds een van de grote doorslaggevende factoren is. Maar er is (steeds) meer dan dat. Er ligt een hele wereld tussen hier en daar, tussen Europa en het Oosten. Er zijn veel meer mensen bij onze werkingsprocessen betrokken dan koper en verkoper.

Naast de huis-tuin-en-keuken middeltjes die we - zoals iedereen - inzetten bij MVO, willen wij en verwachten steeds meer van onze klanten een expliciet engagement. Hieronder stippen we er enkele concreet aan.

° China wordt nog vaak geassocieerd met negatieve aspecten zoals kinderarbeid en milieuonvriendelijke fabrieken. De Chinese overheid heeft de afgelopen decennia hierin een grote evolutie gestimuleerd. Vanuit België gaan wij zelf minimum 4 keer per jaar naar China, waar veel tijd wordt uigetrokken voor fabrieksbezoeken. Daar zien en controleren we met onze eigen kritische ogen de omstandigheden binnen en buiten de fabrieken. Door onze verschillende afdelingen zijn we er echter permanent aanwezig, het hele jaar rond.  Tijdens de productie-opvolging ter plaatse door onze eigen Chinese medewerkers wordt niet alleen de kwaliteit van uw product gecontroleerd, maar ook de werking naar mens en omgeving toe. Bovenop dit drieluik schakelen we ook meer dan geregeld een onafhankelijk controleorgaan in. The Asian Inspection heeft een sterke reputatie binnen de Europese wereld. 

° Actief lid sponsorgroep vzw Rozemarijn. De sociale sector is geen koele onbeminde voor Special Things. Een warme betrokkenheid van binnenin is uitgegroeid tot  het actief lidmaatschap van de sponsorgroep. Dit is geen taak of plicht, maar bewuste inzet van onze CEO Axel.

° Nog dichter bij huis maakt ons luisterend oor deel uit van onze communicatievisie. Zowel aan onze klanten, als aan elkaar als teamleden en alle partners betrokken bij het promotieverhaal. We trekken deze MVO-kaart voluit omdat in deze steeds sneller draaiende wereld , stil zijn en de tijd nemen om echt te luisteren steeds meer zijn waarde bewijst. Enerzijds in goede tijden om succes te erkennen, anderzijds in kansrijke tijden om te leren uit wat beter kan.

Nl
 
Special Things • Canadadreef 3, 2820 Bonheiden - België • marketing@specialthings.be • T +32 (0)15 55 10 51 • F +32 (0)15 55 14 51